stranice

Wednesday, April 27, 2011

Vaskrs u mom Zemunu

Kao sto sam i najavila bila je manifestacija Vaskrs u Zemunu.Stand sam delila sa Bebom,tako da je bio pun raznih lepih stvari.

Bilo je veoma interesantno,bez obzira na prodaju koja je bila ispod ocekivane.Proslo i prislo je milijardu ljudi,sto je super,masa ih je zastala pregledala,zapitala,uzela vizit-kartu i komentarisala u glavnom pozitivno.Bilo je i pitanja u stilu-da li je prsten od 400 din. od srebraaaaa,ali sve je to normalno i ocekivano.

Komsije su nam bile odlicne,pa je i vreme brzo prolazilo.

tezga siroko

Sa leve strane su nam bile Jovana -Princess of handmade i Ivana –Tandrzvrk,a sa desne Dragan-Iguana iz Novog Sada i Zana koja inace radi decoupage ali je ovde prodavala drvene predmete za kucu.

samo nasaOvako je izgledao nas stand i BTW dobile smo kompliment ( od JagodeBeko,autorke emisije Kucne majstorije) da je najlepsi i da je trebalo da bude najveci.

Jos malo detalja:

kamasnekozabebabebina ogrlicaJanalevoogrliceprstenjeIvanaJovana i IvanamiEvo i Jane ispod Majinog mozaika. 

DSC07555

Mislim da sam dovoljno docarala atmosferu sa ovog dogadjaja.Nadam se da ce biti jos ovakvih manifestacija na kojima je stvarno posecenost ogromna.

Toliko od mene za ovaj put.

Wednesday, April 20, 2011

VASKRS U ZEMUNU

OD SREDE 20.04. DO SUBOTE 23.04. U ZEMUNU SE ODRŽAVA MANIFESTACIJA "vASKRS U ZEMUNU". USKRŠNJE DEKORACIJE I ARANŽMANI, JAJA IZRAŽENA U NAJRAZLIČITIJIM TEHNIKAMA, SUVENIRI I UPOTREBNI PREDMETI, RECIKLAŽNA I PRIMENJENA UMETNOST ČINE SASTAVNI DEO BOGATE TURISTIČKE PONUDE ZEMUNA.

GOSPODSKA ULICA, BEOGRAD, ZEMUN

Dodjite bicu tamo tezga br.33

Thursday, April 7, 2011

IV Mali sajam lepih rukotvorina Harmony @ Blow up bar

harmony

Blow up bar, Despota Stefana 36a, 11000 Beograd

Četvrti Mali sajam lepih rukotvorina Harmony, održaće se u petak 08. i subotu 09. aprila u BLOW UP BARU, Despota Stefana 36a, u trajanju od 14 do 20h. Zbog velike posećenosti prethodnog sajma broj mesta po danu je ograničen.
Harmony je projekat promocije unikatnih rukotvorina koji pored svog prodajnog karaktera ima za cilj približavanje umetnika i njihovog rada sa posetiocima u neformalnoj atmosferi.
BLOW UP BAR možete postiti sva...koga dana od 18h i steći utisak o prostoru i atmosferi koja vas očekuje.
Svi učesnici Harmony sajma dobice na poklon vaučer u iznosu od 500 din. za kupovinu u Hobbit system prodavnici. Hobbit system je mesto gde možete naći veliki izbor repromaterijala i alata za izradu nakita, uključujući i Swarovski komponente (perle, bisere, privezke, strass) .
Učešćem na četvrtom Harmoniju dobijate i mogućnost učestvovanja u projektu Harmony One on One. Harmony One on One pruža priliku učesnicima Malog sajma lepih rukotvorina da svoje radove predstave u galerijskom prostoru Mikro Art kulturnog centra. Stručni žiri će posle održavanja četvrtog aprilskog Harmony sajma doneti odluku o izlagačima koji će dobiti mogućnost da se predstave sledećeg meseca samostalnom izložbom. Sve to, naravno, besplatno i za posetioce i za izlagače.
Više o projektu Harmony One on One saznaćete na četvrtom Malom sajmu lepih rukotvorina Harmony.

Naravno da cu biti tamo.

Sunday, April 3, 2011

retro stocic

Dok sam bila zvanicno zaposlena (sad sam zvanicno nezaposlena),nisam imala vremena da radim neke stvari iz cistog zadoviljstva.Dani su mi prolazili radeci samo ono sto moram i od cega imam neku finansijsku korist,a bilo je tako malo sati u jednom danu,uvek mi je falilo samo jos pola sata –sat da nesto dovrsim ili da se naspavam.

Sad je prica postala drugacija,a ja sam pocela da disem…

Posle dvoseda i taburea koje nisam opisala ali sam napravila (u pola noci da bih imala gde da ubacim sve ostatke i otpatke od silnih dzempera)

palo mi je na pamet da napravim retro stocic kao kombinaciju uz dvosed u dnevnoj sobi.

Prica ide ovako,jednom (pre par meseci) sam na buvljaku kupila stari metalni drzac za cvece,jer mi je bio lep (a kome ne bi).

DSC07373Ukucani su me gledali razocarano jer je to ko zna koji put da dovucem neku starudiju u kucu,ali niko nije nista komentarisao (vec su i od toga odustali).

Kako je pre neki dan bilo divno vreme,zbrckam ja nesto na brzinu za rucak i bacim se na posao.

Dakle za izradu stocica je potrebno:

-stari drzac za cvece(ne mora da bude bas ovakav ali mora da bude stabilan)

-konobarska tacna (ima to svoj naziv ali sam ga zaboravila)

-montaz git (bilo koji)

-tonirana boja za fasadu (da dobro sam napisala,time sam i dvosed farbala)

-salveta (moja je bas retro,jos iz moje kolekcije iz detinjstva)

-akrilni lak (moj je za drvo)

-smirgla na platnu-100-120

Prvo ismirglati stalak ako je zardjao (moj je bio),a tacnu ismirglati blago da bi se zalepila boja.I jedno i drugo obrisati od prasine i obojiti zeljenom bojom (posle susenja koje ne traje dugo obojiti ponovo).

DSC07375

 

 

 

Da ponovim ja sam bojila bojom za fasadu (moze bilo kojeg proizvodjaca, jer se njome moze bojiti i drvo i metal,ali mora da se lakira posle bojenja zbog sjaja.Boja za fasadu je akrilna i ne spira se pa je zbog toga pogodna i za ovu vrstu bojenja a ne samo za zidove,osim toga je i znatno jeftinija od lakova na vodenoj bazi a zdravija od nitro i uljane boje za metal i drvo.(radila sam u farbari pa znam neke fazoncice :-))))

Kada je sve suvo zalepiti tacnu za stalak montaz gitom i ostaviti da se stegne (na uputstvu pise do 2 h ali sam ja ostavila do sutra za svaki slucaj,jer je sloj mg bio debeo).

DSC07379DSC07380Kada se mg stegao premazati jednim slojem akrilnog laka,pa dekupaz tehnikom zalepiti salvetu ili motive sa salvete.

DSC07382

Izabrala sam staru salvetu,kao sto rekoh iz mog detinjstva,isekla srce i cvetice i polepila lakom bez nekog reda (tako mi se svidelo).

DSC07383 

Jednu nozicu sam takodje oblepila marginom salvete da bude totalno asimetricno.

Sve jos jednom izlakirati i ostaviti da se osusi.Gotovo.

To bi bilo to,a evo kako se uklopio moj stocic sa dvosedom.

DSC07387