stranice

Tuesday, May 3, 2011

Bila jednom jedna fotelja ili zaludan pop i jarice krsti

A ko je zaludan pop…pa zna se.

Zivela jedna fotelja u nasoj kuci, zajedno sa drugarima dvosedom i trosedom,sva srecna i zadovoljna.Kad je kupljena (pre 17-18 godina)bila je nova i sjajna i bas se sepurila svojom velicinom (blizu 1.5m2),jer je bila samo malo manja od dvoseda a ipak se zvala fotelja,bila je sva u naslonima i u nju je mogla da sedne samo jedna osoba.Dugo je bila pozeljna i zavodljiva i svi su se otimali da sednu u nju (neki su mogli i da se naspavaju u njoj ispred TV-a).Premestala se nekoliko puta iz jedne u drugu sobu,iz jednog coska u drugi,tako su je savetovali - da tamo ili ovamo lepse izgleda ili joj po feng shui-ju ono ili ovo mesto bolje odgovara ( a zensko k’o zensko sve ce da uradi da bude lepo i atraktivno).Vremena se menjaju i svi starimo i postajemo sve manje pozeljni i zavodljivi,pa tako i gospodjica (nikada se nije udala) fotelja.Ofucala se jadna fotelja,izbledela joj boja,iskrzala se po coskovima,propalo joj sediste (pa se bradom dodiruju kolena kad se u nju sedne),a i prostora u kuci manje nego pre 17-18 godina jer se porodica prosirila,pa je konacno postala visak.                             Njen drug dvosed je odavno liferovan iz kuce (nasli smo mu utociste jos pre par godina kada smo kupovali neki novi namestaj),ali se trosed jos drzi u dnevnoj sobi za slucaj da dodju neki gosti na konak.I on je jadan i ofucan i ima drvene implante ispod jastuka za sedenje,ali je jos uvek uslovno receno potreban u kuci.

Zao mi je da je izbacim na ulicu tako samu oronulu i nezasticenu gospodjicu fotelju,ponudim je ,ostarelu, udomiteljima koji su uzeli dvosed ali njima ne treba.Pitali smo jos neke dobre ljude da li bi hteli da je usvoje,ali nista.

Pa dobro onda,ako je niko nece,pozvacemo dokonog popa da je krsti.

Oduvek me je zanimalo sta ima u tehnickim aparatima od delova ,kako je napravljen sat,kako se vrte zupcanici i sl.pa sam sve to rasturala i ponovo sklapala ili bacala jer ne znam da vratim kako je bilo.Sad je tu novi izazov.Kako su napravili onoliku fotelju (da ne moze da udje kroz vrata) sa tako malim sedistem i kako su je tako zaokruzili da izgleda kao ogromna debela zena i cime su je napunili kad je teska kao tuc?

Ubrzo ce mi sve biti jasno…..

dovucem je u dnevnu sobu (koju sam pola sata pre toga usisala i sredila),donesem klesta,skalper,cekic,makaze i pristupim obdukciji.

DSC07397    DSC07398DSC07399DSC07400 

Pa ne verujem koliko je municije za heftalicu zabijeno u samo jednu stranu naslona (verovatno je zato bila tako teska) i koliko sundjera su nagurali u naslone (zato je bila debela) i koliko sam djubreta napravila sama sebi da bih zadovoljila sopstvenu znatizelju (da su to uradila deca ili Marko,urlala bih pola sata).

Sad lepo skupi sve i nosi u djubre.

1 comment:

  1. E pope, pope, bas si zaludan. Operacija uspela, pacijent na djubretu :)))))) Pa ne mogu da verujem da nisi od nje napravila novu fotelju, sta se desava :))))

    ReplyDelete