stranice

Wednesday, March 16, 2011

Mediteranska bulgur salata

Evo jos jednog posnog recepta.

225g bulgur žitarica

so

1 kašika maslinovog ulja

150g  kuvanog kukuruza

1 narandžasta babura, fino iseckana

½ krastavca,  fino iseckanog

125g šeri paradajza

4 kašike sveže iseckanog peršuna ili 1 kašićica suvog

4 kašike sveže iseckane nane ili 1 kašičica suve

1 kašika maslinovog ulja

sok od jednog limuna

¼ kašičice soli

 

U lonac staviti bulgur žitarice, maslinovo ulje i vodu i zagrejati do kuvanja na tihoj vatri. Poklopljeno kuvati 15-20 minuta dok žitarice ne omekšaju. Skloniti sa vatre i procediti  da se ohladi.
Ohladjen bulgur pomesati sa ostalim sastojcima,pa kad se prohladi posluziti.

No comments:

Post a Comment