stranice

Monday, March 28, 2011

Reciklasar

E pa bi i reciklasar….mnogo lepih i interesantnih recikliranih predmeta,ali na moju veliku zalost ,malo posetilaca,bez obzira na odlicno odradjenu reklamu od strane Ekocentrik-a.

Neki od ucesnika su bas za tu situaciju pravili odredjene kreacije,(medju njima sam i ja sa nakitom od cepova),u nadi da ce ljudi (posetioci) videti da to “nase smece”,moze lepo da izgleda uz pomoc malo maste i vestih ruku.

Ocigledno da u nasem narodu jos uvek ne postoji svest o reciklazi i zastiti zivotne sredine.Verovatno misle da imaju pametnija posla od toga da razmisljaju kako i kada ce kesa sa djubretom (koju su uredno zafrljacili kroz prozor) koja visi zakacena na obliznje drvo da se ukloni sa istog.To sto deca pocinju da zive sa ubedjenjem da kese rastu na drvecu,nema veze( deca do otprilike 10.godine ne razumeju sarkazam,pa kad se sarkasticno kaze da su rodile kese na drvetu,shvataju bukvalno ).

Da jadne ptice znaju da tim kesama treba do 3000 godina da se razloze pocele bi dugorocno da razmisljaju o izgradnji svojih trajnih stambenih objekata (citaj gnezda),pa se ne bi mucile svake godine da prave nova,a mladi bi im narastaji bili stambeno obezbedjeni(onda bi i oni poceli bahato da se ponasaju po uzoru na ljude).

U celoj  prici o nezainteresovanosti za reciklazu ne smem da zaboravim  slab odziv gradskih  medija (izuzev ekipe happy TV),koji su takodje svi bili obavesteni.

Ako se izuzme izostanak posetilaca (cast izuzetcima),celokupan utisak je odlican.

Prostor je bio sasvim ok,Marjana i Una su bile divne i trudile se da svima nama zadovolje neke nase prohteve,a drustvo je bilo savrseno(makar meni).

Bilo je mnogo smeha,razmene informacija ,saveta , ideja,zabrinutih prica o Paypal-u i kad ce stici kod nas i smisljanja nacina kako ga se zaobilaznim putem dokopati i “ostvariti svetsku karijeru”(da bas..:-)ugovaranja novih izlozbi,poslova itd.

Evo i malo slicica koje svedoce o dobroj zabavi:

veselo drustvoMilan je dobio puno para pa se razbacivao i hvalio.

milica milan  milan paremitrovix

                      beba i ja  

199697_109527835796466_100002177517208_87638_2218450_n

DSC07361

DSC07364

mojemindjuseprstenje

Toliko od mene za ovu priliku.

No comments:

Post a Comment